ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ Splitsecond, Jelo, Noreil,τιμωρο, Krast, ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΟ ΚΡΑΤΑΝΕ ΖΩΝΤΑΝΟ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟ...ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ...?ΠΟΙΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ? FUCK THEM ALL! PEACE!

1/12/2006

Bite...

Τον τελευταίο καιρό έχω κανει συζητήσεις περι bite και βλέπω οτι όλοι έχουν μια προσωπική εικόνα του bite. Έτσι και εγώ θέλω να περιγράψω τη δική μου άποψη.
Κατ΄αρχήν bite σημαίνει " αντιγραφή ". Οταν δηλαδή κάποιος κάνει ενα combination, freeze η move η οτιδήποτε άλλο τελοσπάντων το οποίο έχει κάνει κάποιο αλλο bboy και είναι καθαρά δική του πατέντα. Αυτό δεν ισχύει πάντοτε όμως.
Παραδείγματος χάρη, εκανε ο leeloo το flare με αλλαγή. Αν δούμε κάποιον να το κάνει ακριβώς ίδιο, όλοι θα πούμε οτι ειναι bite. Και θα είναι σωστό. Αν όμως αυτός το κάνει με κάποιες αλλαγές και το συνδέει διαφορετικά απο τον leeloo, τοτε πρέπει όλοι να δώσουμε respect. Αυτό δυστυχώς δεν γίνεται πάντοτε.
Θα μιλήσω για άλλα πράγματα. Παρτε για παράδειγμα τον Benji ο οποίος ήταν απο τους πρώτους που κάνανε το flexistyle ενα στυλ για το break. Τώρα έχει γεμίσει ο τόπος απο άτομα που πετάνε yoga, spider κλπ κλπ. Τι πάει να πει; Οτι είναι bite;Το ίδιο ισχύει για το airtwist.Απο τους πρώτους ήταν ο Kujo. Τωρα δεν υπάρχει mover σοβαρός χωρίς airtwist.
Οι χορευτές ανανεώνουν την γκάμα των κινήσεων τους παίρνοντας ιδέες απο τους γύρω αλλα τις προσαρμόζουν στο στυλ τους και τις αλλάζουν. Και πάνω απ΄όλα, πρέπει να καταλάβουν μερικοί οτι τα innovations (καινοτομίες) κάποια στιγμή γίνονται σαν foundations (βάσεις).
Bite λοιπόν για μένα δεν είναι τόσο η αντιγραφή μιας κίνησης οσο η αντιγραφή ενός στυλ χορού. Η αντιγραφή ενός σετ ολόκληρου και η αντιγραφή της είκόνας γενικότερα του bboy. Αυτή είναι η άποψη μου...Μπορει να συμφωνείτε μπορεί και όχι. Αφήνω στον καθένα το περιθώριο σκέψης και κρίσης...Peace!